Hoe een indicator bewerken in MetaTrader

Gewijzigd op Ma, 5 Aug om 5:12 PM

Bij het opereren op financiële markten willen we bij het analyseren van een instrument misschien vertrouwen op een technische indicator, dus in dit artikel zullen we uitleggen hoe u de parameters in een indicator kunt instellen en bewerken.

Hoe kan ik een indicator instellen??

Om een specifieke indicator te configureren, voegt u eerst deze indicator toe aan uw grafiek. Volg hiervoor deze eenvoudige stappen:

• Open MetaTrader,

• Zoek in het "Navigator" scherm naar de expert advisor of indicator die u nodig hebt en voeg deze toe aan de bijbehorende grafiek. Om deze actie te voltooien, hebt u drie opties:

• Dubbelklik,

• Klik en sleep naar de grafiek,

• Klik met de rechtermuisknop en kies de optie "toevoegen aan grafiek".

Na het volgen van de vorige stappen verschijnt er een configuratievenster in ons MetaTrader-platform, waar we de gewenste parameters voor deze indicator kunnen instellen. In ons voorbeeld gebruiken we de voortschrijdend gemiddelde indicator.

A screen shot of a graph

Description automatically generated

Opmerking: De parameters die voor dit voortschrijdend gemiddelde zijn vastgesteld, zijn slechts voor voorbeelddoeleinden en mogen niet als aanbeveling worden beschouwd.

Zoals we in de vorige afbeelding kunnen zien, kunnen we in de voortschrijdend gemiddelde-indicator de volgende parameters instellen:

• Periode,

• Verschuiving,

• Methode,

• Toepassen op,

• Stijl (kleur, lijnstijl en dikte).

In ons voorbeeld hebben we een exponentiële periode vastgesteld die gelijk is aan 40, waarbij de afsluitingsgegevens rood zijn gekleurd. Zodra deze parameters zijn vastgesteld, klikt u op "Accepteren" en dit voortschrijdend gemiddelde wordt hieronder in uw grafiek weergegeven.

A screen shot of a graph

Description automatically generated

Hoe kan ik de parameters van een reeds vastgestelde indicator wijzigen?

Als we een indicator op onze grafiek hebben vastgesteld, maar een van deze parameters willen wijzigen, volgt u de volgende stappen:

• Klik met de rechtermuisknop en kies de optie "Indicatorlijst" (Ctrl+I),

A screenshot of a computer screen

Description automatically generated
  • Selecteer de indicator die u wilt wijzigen en klik op "Eigenschappen",

A screenshot of a computer screen

Description automatically generated
  • Vervolgens zien we opnieuw het eerste configuratievenster van deze indicator. In ons voorbeeld zullen we dit voortschrijdend gemiddelde wijzigen met deze nieuwe parameters: Periode (200), Methode (Eenvoudig) en Kleur (zwart),

A screenshot of a computer screen

Description automatically generated

Zodra dit proces is voltooid, hebben we een nieuw voortschrijdend gemiddelde op onze MetaTrader-grafiek.

A screenshot of a graph

Description automatically generated

Als u vragen heeft over deze procedure, neem dan contact met ons op.